Вчимося на уроках фізичної культури по-новому

Нова українська школа працює за новими програмами, змістовне наповнення якої складається з модулів.

З метою впровадження гри ПЕТАНК, як варіативного модуля на уроках фізичної культури в закладах освіти Української міської ради працівники комплексної дитячо-юнацької спортивної школи розпочинають підготовку та навчання учнів та педагогів даній грі.

То що ж таке ПЕТАНК і в чому його особливість?

ПЕТАНК – це дуже багатогранна дисципліна. Гра, яка здійснює загальний фізичний та розумовий розвиток, адже тут необхідно не лише потрапити в ціль (якомога ближче до стартової кулі), а й продумати стратегію для команди, щоб отримати перемогу.

Гру можна проводити як для двох учасників, так і для шести в одній команді.

Петанк може проводитися як в приміщенні, так і на подвір’ї для різної вікової категорії.

Як бачимо – можливостей реалізації проведення багато.

Педагоги академічного ліцею № 1 та Академічного ліцею №2 вже частково знайомі з правилами цієї захоплюючої гри! У планах – проведення майстер-класів для вчителів фізичної культури, проведення гри серед учнівської молоді та проведення чемпіонату серед команд нашої громади!

Хотілося б відзначити, що набори для ПЕТАНКУ (пластикові, металеві кулі, розмітка) є у БЕЗКОШТОВНОМУ прокаті на стадіоні міста Українка.

Тож, вже скоро розпочинаємо підготовку вчителів до реалізації впровадження гри ПЕТАНК, як варіативного модуля модельної програми на уроках фізичної культури.

Зробимо разом навчання наших дітей цікавішим та яскравішим!