Педагог Трипільського ліцею (Руслана Кухарчук) -учаснця навчального тренінгу за темою «Новий Державний стандарт базової середньої освіти: особливості реалізації»

Сьогодні до навчального тренінгу за темою «Новий Державний стандарт базової середньої освіти: особливості реалізації» (3 частина) долучилися 12 учителів хімії опорних закладів загальної середньої освіти.
Модерувала захід методистка відділу методики викладання хімії, біології, екології та основ здоров’я Олена Степанівна Бобкова.
Мета зустрічі – моделювання навчальних занять за принципом «дитиноцентризму» на основі реалізації діяльнісного й компетентнісного підходів.
Який він – компетентнісний урок? Як його конструювати? Як пов’язані між собою етапи такого уроку? Що таке «дидактична транспозиція»? Як адаптувати навчальний матеріал під потреби сучасного учня? Якою має бути діяльність учителя й учня під час уроку? Чи відрізняється формування й розвиток компетентностей від формування знань, умінь, навичок? Як оцінювати діяльність учнів і їхні результати?
На всі ці запитання спробували відповісти, обговорюючи модель уроку, запропоновану модераторкою тренінгу – Оленою Бобковою.
А ще обговорювали можливості використання SCRUM-технології в управлінні шкільними учнівськими проєктами.
До наступної зустрічі розробляємо моделі власних уроків та готуємося їх презентувати.
Новій українській школі бути!